Пан Пальма, який був режисером екранізації роману Стівена Кінга «Керрі» та кримінального фільму «Обличчя зі шрамом» у 1970-х і 80-х роках, розповів що майбутній сценарій буде дуже близьким до реальних подій, пише ВВС.

Голлівудському продюсеру Гарві Вайнштайну висунули звинувачення у зґвалтуванні й сексуальному насильстві над двома жінками. Тиждень тому Вайнштайн особисто здався поліції у Нью-Йорку. Це перші обвинувачення, які йому висунули американські прокурори.

У нью-йоркській поліції не уточнили імена жінок, чиї заяви стали підґрунтям для офіційних звинувачень.

Десятки жінок раніше звинуватили 66-річного продюсера у домаганнях і зґвалтуванні. Пан Вайнштайн завжди заперечував, що мав стосунки без згоди партнерок.

Хвиля обурення довкола ситуації із Вайнштайном породила рух #MeToo, який привертає увагу до поширення сексуального насильства і домагань.

«Я знаю багато людей, які мають стосунок до цього скандалу», - сказав 77-річний де Пальма, додавши: «Я чув ці історії роками».

Він сказав, що між режисером і актором повинна бути довіра, а її втрата на будь-якому рівні лише через похіть чи жадібність «є для мене найгіршим, що може бути».

«Фільм жахів про секс-гвалтівника»

Де Пальма зазначив, що сценарій, який він вже обговорював з французьким продюсером, має на меті подолати зловживання в кіноіндустрії, «хоча мій персонаж не буде називатися Гарві Вайнштайном».

«Але це фільм жахів із секс-гвалтівником і історія відбудеться у кіноіндустрії», - сказав він французькій газеті Le Parisien.

Де Пальма також повідомив, що рух #MeToo може кардинально змінити теми фільмів та процес їх виробництва.

«Буде цікаво побачити, коли жінки почнуть контролювати, з естетичної точки зору, як все має відбуватися», - сказав він.

Пан Вайнштайн може отримати 25 років позбавлення волі, якщо висунуті проти нього звинувачення будуть доведені.

ІА "Вголос": НОВИНИ