Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Багато причин через які підприємство опинилось в кризовому стані. На даний момент існує заборгованість зарплати, основні засоби надзвичайно зношені, володіє тролейбусами, які знаходяться в поганому стані і швидко виходять з ладу. Окрім цього, за словами працівників підприємства, там існує ряд зловживань і розтрат. За заявою працівників ЛПЕ із 167 підписами до прокуратури була подана заява про злочин, бо запчастини, які Польща передає безоплатно, потім виставляються на продаж. Така ж ситуація із надбавками і преміями працівникам, які встановлююються понаднормово», – зазначив депутат Ігор Поліщук.

Своєю чергою, депутат Павло Данильчук зазначив, що створення комісій не завжди вирішує проблему.

«У попередній каденції міськрада теж створювала комісію для перевірки «Луцького підприємства електротранспорту». До вирішення цього питання потрібно підходити різносторонньо. Тут проблема і держави, у частині компенсацій, і міської влади, і керівника», –  наголосив він.

На сесії міськради був присутній представник ініціативної групи підприємства Андрій Кобиш.

«Кожен із попередніх керівників не несе ніякої відповідальності і не залишає звітності. Вони вимагають ставити запчастини, які не відповідають стандартам. Польський металобрухт коштував 250 грн, а от вітчизняні новенькі, які чомусь влада не купує, - 280 грн. Після того, як до нас приїхала перевірка, польські запчастини списали», - заявив він.

Тож обранці громади вирішили створити комісію для перевірки комунального підприємства. До неї увійдуть 7 членів: Ігор Поліщук («УКРОП»), Григорій Пустовіт («Батьківщина»), Тарас Шляхтич («Самопоміч»), Олександр Лазука («Народний контроль»), Олександр Козлюк («Солідарність»), Костянтин Петрочук («Радикальна партія») та Віктор Ящук («Свобода»). Очолить комісію депутат Ігор Поліщук.

Окрім того, за словами заступника мера Луцька Сергія Григоренка, наразі уряд виділив 45% субвенції за компенсацію проїзду пільговиків, що дозволить погасити частину зарплатної заборгованості та дещо знизить напругу серед працівників.

Як писав «Вголос», у тролейбусах Луцька піднімуть вартість проїзду з 1,75 до 2 грн. На такий крок підуть, щоб вирішити фінансові проблеми «Луцького підприємства електротранспорту».

ІА "Вголос": НОВИНИ