Віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів, представляючи проект відповідної постанови, зазначив, що перший перепис населення було проведено у 2001 році, потім у 2010 році було проведено пробний перепис, з того часу проведення перепису переносилося, пише «УНІАН».

«Робота комісії дозволить забезпечити координацію дій центральних та місцевих органів виконавчої влади, підготувати рекомендації та пропозиції до програми перепису населення», - сказав він.

Комісія координуватиме дії місцевої влади та уряду. Увійдуть туди заступники практично всіх міністерств, голова Держміграційної служби та керівник Держстату. За словами міністра Кубіва, пробний перепис населення може бути проведений в 2020 році.

«Одним з блоків роботи спецкомісії стане підготовка рекомендацій щодо перегляду технологій перепису населення. Крім перепису з допомогою традиційних паперових бланків, які може зчитувати комп'ютер, зараз в європейській практиці використовуються інші інноваційні технології. Зокрема, переносні електронні носії, інтернет та інші види зв'язку», - розповів він.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ