Сценарист і продюсер популярного серіалу “Чорнобиль” американського каналу HBO, Креґ Мейзін заперечив повідомлення, що команда творців серіалу обдумує зйомки ще одної серії. “Це неправда”, –​ відповів він на запитання Української служби Голосу Америки.

Раніше в Управлінні туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації повідомили, що творці мінісеріалу розглядають можливість повернутися до України, щоб зняти шостий епізод.

«Цікавий факт, про який ми також дізналися на прес-турі до Чорнобильської зони від Сергія Мирного (командира радіаційної розвідки, який брав участь у складанні перших карт радіаційного забруднення після аварії на ЧАЕС), творці міні-серіалу »Чорнобиль« обговорюють можливість повернутися до Києва та Чорнобильської зони, щоб зняти 6 епізод», –​ повідомили на сторінці управління у Facebook.

За їхніми словами, це мала бути документальна серія про те, як виглядає Чорнобильська зона через понад 30 років після катастрофи, а також інтерв’ю з очевидцями аварії на ЧАЕС.

Міні-серіал – подія року «Чорнобиль» покажуть по українському телебаченню на телеканалі 1+1. Міні-серіал можна буде побачити вже з 18 червня.

Нагадаємо, серіал стартував 6 травня і вже першою серією прикував до себе увагу мільйонів глядачів.

Зазначимо також, що серіал «Чорнобиль» отримав рекордний рейтинг оцінки глядачів, залишивши далеко позаду славнозвісну «Гру престолів».

Незважаючи на схвальні відгуки та рецензії кінокритиків і глядачів в усьому світі, у серіалу з боку російських ЗМІ вже знайшлись обурені «ляпами» і нібито «помилками в сюжеті». Зокрема, російський журналіст Олександр Коц назвав стрічку «фільмом про порятунок шкур, а не душ».

ІА "Вголос": НОВИНИ