Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявила Наталія Городецька, юрисконсульт Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина».

За її словами, те, що ЛКП «Збиранка» зареєструвало у Мінекології для отримання оцінки впливу на довкілля проект першочергових заходів на Грибовицькому сміттєзвалищі під виглядом комплексного проекту рекультивації, стало для багатьох сюрпризом. Адже навіть голова екологічної комісії дізналась про це під час засідання у Львівському прес-клубі.

«Ми про це вперше почули. Була представниця Львівської міської ради на прес-конференції, вона ж голова екологічної комісії…і вона також вперше про це чує і не може відповісти на жодне із питань по рекультивації. Тому що ні ЛКП «Збиранка», ні Садовий з нею це не обговорювали», - пояснила Наталія Городецька.

Втім, проект першочергових заходів буцімто проходить оцінку впливу на довкілля,  тим часом на сміттєзвалищі вже почали роботи.

«Роботи мають проводитись, але перед тим організація, яка їх виконуватиме, мала отримати дозвільні документи. Тільки в червні ми побачили в реєстрі оцінки впливу на довкілля два повідомлення про плановану діяльність, але роботи це ті, які проводяться фактично з травня по грудень. Яким чином оцінка впливу на довкілля була проведена через два місяці після початку робіт?», - прокоментувала Наталія Городецька.

Загалом же таке незрозуміле виникнення документу, на думку юрисконсульта, може свідчити про лобіювання чиїхось інтересів.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ