[media=139741,139742] 

Про це розповіли сьогодні, 3 травня, учасники прес-конференції на тему: «Результати тендеру на розроблення проектної документації для будівництва сміттєпереробного заводу», передає кореспондент «Вголосу».

Директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря нагадав, що у лютому цього року ЛКП оголосило тендер на розробку проектної документації з будівництва сміттєпереробного комплексу. У кінці березня за результатами тендеру переможцем обрали ТОВ «Інститут проектування «Комфортбуд» зі Львова та підписали з ним договір про співпрацю.

Зважаючи на те, що переможцем тендеру компанія стала у кінці березня, у міськраді її вирішили презентувати лише сьогодні.

«Саме львівська компанія підтвердила відповідність всім кваліфікаційним вимогам». Серед яких – обов'язковий досвід проектування об'єктів за останні 5 років не менше 2», зазначив він та додав: «Так склалося, що на сьогодні жодна компанія в Україні, напевно, не має цього досвіду проектування сміттєпереробних комплексів».

Директор ТОВ «Інститут проектування «КомфортБуд» Андрій Вишневський похизувався співпрацею із різними фірмами, однак зазначив, що досвіду проектування такого об'єкту у компанії немає. «Проект сміттєпереробного комплексу – це виклик для нас», зазначив він. Проте розповів, що  на ринку компанія працює понад 12 років і встигла спроектувати понад 550 об'єктів.

Вадим Ноздря також додав: «У нас попереду ще тривалі процедури розроблення звіту, оцінки впливу на довкілля, держекспертизи та подальшої реєстрації у Кабміні».

До слова, озвучити, які ділянки розглядали для будівництва заводу, окрім тієї, що знаходиться на вул. Пластовій, 13, він відмовився, бо «вважав це зайвим» та зазначив, що не виконувати доручення Львівської міської ради не може. Також уточнив, що не передбачено полігону для складування ТПВ: його транспортуватимуть до місць подальшої утилізації.

Зазначимо, на прес-конференцію прийшли активісти, які виступають проти будівництва сміттєзаводу на території Львова. У них до спікерів було чимало питань.

 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ