Як зазначалося під час обговорення, законопроектом (реєстр. № 1357-1) пропонується внести зміни до чинного закону з тим, щоб надати право Кабінету Міністрів на базі юридичної особи публічного права «Національна суспільна телекомпанія України» створити шляхом виділу юридичну особу публічного права «Суспільне телебачення» та юридичну особу публічного права «Суспільне радіо». Окрім цього, законопроект містить норму щодо права органів місцевого самоврядування створювати на базі обласних телекомпаній суспільне регіональне телерадіомовлення.

Члени Комітету взяли до уваги, зокрема, висновок Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, згідно із яким положення законопроекту не мають нормативного характеру, що не повною мірою узгоджується з природою закону як нормативно-правового акта.

Наголошувалося також, що Комітет вже ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти за основу альтернативний законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України (реєстр. № 1357), який розроблено з метою забезпечення діяльності НСТУ шляхом уточнення окремих положень закону в частині визначення механізму створення НСТУ, його організаційно-правової форми, джерел фінансування, умов оплати праці працівників, захисту майнових прав НСТУ та інтересів трудового колективу, удосконалення діяльності органів управління, порядку формування і засад діяльності наглядової та редакційної рад.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ