За відповідне рішення проголосувало 54 депутатів, передає кореспондент Вголосу.

Зокрема депутати облради розкритикували чиновників ОДА, за те, що вони таку важливу програму підготували на розгляд депутатів аж в середині року.

Депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська зазаначила, що відповідна соціально-економічна програма радше для чиновників, ніж для мешканців Львівської області.

«Спочатку штучно обвалюється гривня, а тоді йдуть заяви, що в Україні немає кваліфікованих працівників. Влада підносить тарифи, а потім говорить, що підприємці не можуть платити за енергоносії. Проведено виплати з підтримки населення на 2 млн грн, а на підтримку чиновників виділили понад 18 млн грн», - сказала депутат.

Також депутати закинули обласним чиновникам, що вони маніпулюють цифрами, не кажучи усієї правди про стан економіки в Львівській області.

«Якщо уважно проаналізувати цифри, то можна зрозуміти, що у Львівській області не все так добре. Нас намагаються переконати, що ростуть зарплати, але нічого не сказано, що темпи росту значно нижчі, ніж по Україні. 60% мешканців області живе за межею бідності»,- сказала Ольга Шайдуліна.

Як уже писав Вголос, сьогоднішня сесія Львівської обласної ради розпочалася не зі звернення націоналістів, а із розгляду соціально-економічних програм.

Нагадаємо, через те, що 30 травня голова Львівської облради не поставив на голосування звернення націоналістів, робота сесії була зірвана. 

Сьогодні, 1 червня, приміщення Львівської обласної ради, де відбувається сесія, охороняє кілька десятків правоохоронців, журналістів пропускають лише по акредитації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ