Програму виробництва ракет «Вільха» для ЗСУ на сьогодні не просто зупинено − вона знищена. Значну частину персоналу звільнено, обладнання для виробництва ракет − іржавіє.

Про це пише у соцмережі Фейсбук Юрій Бірюков, колишній радник Президента України.

«Гордість, реальна гордість української програми ракетобудування − за 3 роки пройти шлях від старої радянської ракети для РСЗВ Смерч до повністю українського виробництва точної ракетної системи «Вільха». А потім це все втратити з приходом нової влади», - з гіркотою констатує Юрій Бірюков.

За його словами, одним із «суміжників» у виробництві ракет є Павлоградський хімзавод. Там виготовляли для неї паливо і бойову частину. Завдяки програмі завод позбувався боргів і працював. Однак тепер його знову зупинено.

"Завод знову потонув. Замовлень на ракети немає, ДКР за новими зразками зупинені, на заводі за минулий рік 156 мільйонів гривень збитків і звільнений персонал. Звільнено персонал, кваліфікований, досвідчений. Найчастіше - унікальний. І ось тут зараз давайте поговоримо про 7.2 мільярда гривень, які Зеленський зібрався витратити на будівництво свого «університету»«, - пише Юрій Бірюков.

Зазначимо, що ще торік в »Укроборонпромі" повідомляли про фінальні випробування ракетного комплексу «Вільха». 

"Вільха-М" – проєкт створення високоточних 300 мм реактивних боєприпасів з максимальною дальністю понад 100 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України за замкненим циклом.

ІА "Вголос": НОВИНИ