Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Прокуратурою Києва в інтересах держави подано до Господарського суду Києва позов про повернення територіальній громаді столиці належних їй пакетів акцій «Київенерго», «Київгазу» і «Київводоканалу» вартістю понад 1 млрд грн», сказав прокурор Києва Роман Говда на прес-конференції в Києві у четвер.

Він нагадав, що 12,7% акцій «Київенерго» згодом були передані зі статутного капіталу «Київенергохолдингу» третім юрособам. На сьогодні вони перебувають у власності «ДТЕК Енерго».

За його словами, енергохолдинг «ДТЕК» у цьому позові є добросовісним набувачем акцій, оскільки з моменту їх відчуження минуло сім років, ДТЕК їх сконцентрував тільки у 2014 році.

Роман Говда також уточнив, що суд повинен в найближчі дні призначити дату розгляду позову, при цьому прокуратура проситиме заарештувати акції компаній як забезпечувальний захід.

Прокурор також уточнив, що посадові особи КМДА, які цьому сприяли, були визнані винними за окремою кримінальною справою, але перебувають на волі після закінчення 10-річного терміну її давності.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ