Прокуратура Нідерландів під час судових слухань у справі збитого над Донбасом у 2014 році літака MH17 представила запис нових телефонних розмов, які доводять, що лайнер був збитий установкою «Бук», про яку говорили підозрювані.

Про це повідомляє NRC.

Як зазначається, телефонні розмови є найбільш конкретними доказами збиття літака трьома російськими та одним українським підозрюваним.

Записи розмов показують, що бойовики вважали, що збили український літак.

О 16.48 вечора, незабаром після краху MH17 на сході України, підозрюваний Леонід Харченко телефонує підозрюваному Сергію Дубінському. «Ми вже на місці. Ми вже збили »Сушку« (український літак – ред)», - каже Харченко.

Пізніше ввечері, о 19.52, Дубінський телефонує підозрюваному Олегу Пулатову і запитує: «Скажіть, наш »Бук« стріляв чи ні?» Пулатов відповів: «Бук» збив «Сушку» після того, як «Сушка» збила «Боїнг».

Згодом Дубінський подзвонив головному підозрюваному Ігорю Гіркіну, який тоді очолював бойовиків «ДНР».

За словами прокурорів,  ніяких інших літаків, крім MH17, 17 липня ніхто не збивав, а в уламках літака і тілах пасажирів були знайдені фрагменти від ракети «Бук».

У прокуратурі також додали, що, існує так багато доказів, що вказують на російську ракету з «Бука», що інші версії не потребують подальшого розслідування.

Нагадаємо, у справі збиття МН-17 можуть з’явитися нові підозрювані

ІА "Вголос": НОВИНИ