Про це інформує прес-служба Генпрокуратури у Facebook. 

«18 вересня 2017 року колегією Іллічівського міського суду винесено виправдувальний вирок щодо всіх осіб, причетних до масових заворушень 2 травня 2014 року, які призвели до загибелі людей. Прокуратура категорично не погоджується із вказаним рішенням суду, що грубо порушує норми Закону, та вже готує апеляційну скаргу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, крім того, у залі судового засідання 18 вересня прокуратура Одещини повідомила про підозру двом фігурантам масових заворушень у здійсненні публічних закликів до вчинення умисних дій з метою зміни меж території і державного кордону України, спрямованих на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України). «Прокуратура вже звернулася до суду про обрання вказаним особам запобіжного заходу в вигляді взяття під варту», - уточнюється у повідомленні.

Нагадаємо, як писав «Вголос»  під будівлею Іллічівського міського суду (Чорноморськ, Одеська обл.), відбулися сутички, між активістами, які обурені оправдальним вироком суду проросійських учасників трагічних подій 2 травня 2014 року та правоохоронцями.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ