Про це на брифінгу повідомив заступник генерального прокурора Віктор Боткін, інформують «Українські новини».

«Наскільки мені відомо, із сьогоднішнього дня оголошено про завершення досудового слідства», - сказав він.

Заступник генпрокурора додав, що за цією справою доведено 8 епізодів одержання хабарів на загальну суму більше 1 млн. грн., за якими пред'явлені обвинувачення як самому Зваричу, так й іншим особам.

Таким чином, казати про можливе закриття справи немає підстав.

Нагадаємо, у грудні 2008 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за підозрою в одержанні великого хабара за прийняття судом незаконного рішення. У його будинку й кабінеті були виявлені великі суми грошей.

18 грудня 2008 року Верховна Рада звільнила Зварича з посади судді й дозволила заарештувати його, однак він зник і був затриманий співробітниками СБУ тільки 9 березня у Львові. При цьому Зварич стверджував, що весь це час його утримували невідомі прикутим до батареї.

Нагадаємо, раніше Верховний Суд продовжив термін утримання під вартою для Зварича до 9 березня 2010 року.

Сам Зварич наполягає, що всі справи проти нього сфабриковані. Він звернувся у міжнародні інституції, у тому числі до генерального секретаря Ради Європи про захист власних прав. 

-------------------------------------------------------------------------

Адвокати екс-судді Ігоря Зварича спростовують інформацію про закінчення досудового слідства.

«На сьогодні ще тривають слідчі дії, проведення яких можливе лише в рамках досудового слідства. Відповідно, ознайомлення з матеріалами справи можливе лише по завершенні досудового слідства», - зазначила адвокат Ігоря Зварича Руслана Юхименко.

Про закінчення досудового слідства адвокатам ніхто не оголошував, протоколу про закінчення слідства вони не підписували і матеріалів справи ніхто не пред’являв.  

ІА "Вголос": НОВИНИ