Про це пише Громадське.

Зазначається, що наприкінці 2017 року 27-річна Кейт Макклюр запустила кампанію збору грошей для бездомного морпіха Джонні Боббіта.

Жінка розповідала, що коли у неї на трасі у штаті Філадельфія заглухла машина, Боббіт допоміг їй, купивши каністру бензину на останні 20 доларів. Після цього Кейт із почуття вдячності започаткувала збір коштів для чоловіка на сайті GoFundMe. Метою кампанії було зібрати 10 тисяч доларів на оренду житла для безхатька, однак до Різдва кампанії вдалося зібрати понад 400 тисяч доларів. Ця історія стала широко відомою та висвітлювалася у багатьох ЗМІ.

Незабаром ЗМІ повідомили, що Маклур та її партнер Марк Д’аміко нібито не передали чоловіку зібрану суму. У серпні 2018 року Боббіт подав на них до суду, заявивши, що вони перевели йому лише 75 тисяч доларів, а решта витрачали на себе. Адвокат Боббіта звинуватив пару у тому, що пара витрачала кошти на власні потреби та придбала авто. Зі свого боку Макклюр і Д’Аміко заперечували ці заяви і говорили, що Боббіт витрачав перекладені йому гроші на наркотики.

Тепер прокуратура звинувачує пару у змові з Боббітом. За версією слідства, вся історія з заправкою була вигадана, щоб ввести в оману громадськість і збагатитися. За словами прокурора Скотта Коффіна, саме позов Боббіта проти пари привернув увагу влади до цієї історії.

«Історія могла здатися занадто хорошою, щоб бути правдою. На жаль, так воно і вийшло», — заявив прокурор.

Зокрема, слідчі дізналися, що невдовзі після запуску збору коштів Макклюр написала комусь із друзів, що «історія про бензин повністю вигадана» — і що вона «повинна була щось придумати, щоб людям стало сумно», розповів Коффін. Також з’ясувалося, що пара витратила частину зібраних грошей на дорогі сумки, прикраси, поїздку в Лас-Вегас на Новий рік та на машину BMW. Ще до 85 тисяч доларів вони зняли в банкоматах неподалік казино в різних містах США, після чого у них залишалося близько 10 тисяч доларів.

У 2012 році Джонні Боббіт описав у Facebook схожу історію про те, як на останні гроші допоміг жінці з машиною на трасі.

«Не думаю, що це збіг», — зауважив прокурор.

Він додав, що безхатько, на його думку, заслуговує на співчуття через умови, в яких йому доводиться жити, та боротьбу з наркозалежністю. Також, за його словами, чоловік вартий поваги за службу в рядах американських морпіхів, однак «слід пам’ятати, що він був повноцінним співучасником схеми».

ІА "Вголос": НОВИНИ