Про це, а також про причину затримання директора Бронетанкового заводу Романа Тимківа у коментарі журналістам у середу, 19 липня, розповів депутат від БПП Юрій Соловей.

«На сьогодні піар деяких новостворених служб, які намагаються суспільству обґрунтувати свою доцільність та ефективність у боротьбі з корупцією, замінює реальний закон, – зазначив Юрій Соловей. – Звичайно, можна би було, напевне, закупити ці двигуни правильно, відповідно до чинного законодавства. Але я перепрошую, в нас немає планування на 10 років, йде АТО. Якщо ми зараз почнемо закуповувати все, як вимагають інструкції, то ми нашу армію озброїмо як мінімум за 5-10 років. Тому я припускаю, що можливо якісь порушення при закупівлі цих двигунів – невеликі, напевно, були. Проте, на моє переконання, Прокуратура та НАБУ не тих людей сьогодні затримують». 

За його словами, риторичним залишається питання, чому НАБУ вирішила затримати керівника бронетанкового заводу саме у день приїзду Президента України. «На скільки я знаю, Президент України, коли їхав до Львова з візитом, не володів інформацією щодо дій НАБУ. І такі дії НАБУ здійснювала, не попередивши Президента», – резюмував депутат БПП.  

Як уже писав «Вголос», 14 липня, детективи НАБУ під керівництвом прокурорів САП затримали низку посадових осіб Збройних Сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

До слова, депутат БПП Юрій Соловей був одним із нардепів, що вимагали дозволити узяти директора  Бронетансоковго заводу Романа Тимківа на поруки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ