Такі дані містяться у Єдиному державному реєстрі кримінальних проваджень.

Мова йде про невиконання «Ухвали по забезпечення позову щодо заборони укладати договори на перевезення пасажирів з будь яким іншим перевізником до вирішення справи за позовом «Успіх БМ» до Департаменту по визнанню  незаконних дій щодо одностороннього розірвання договорів  на перевезення».

Тобто говориться про те, що міськрада не мала права ухвалювати жодних договорів на обслуговування маршруту № 53, натомість уклала таку угоду з АТП-14630.

Згідно з даними ЄДРКП, дії службових осіб ЛМР кваліфікуються за ч. 2.ст. 382 Кримінального кодексу України. Зараз правоохоронними органами Галицького РВ  ЛМУ  УМВС України проводиться досудове слідство.

«Всі незаконні дії міської ради робились і, на жаль, робляться в інтересах перевізників-фаворитів Андрія Садового. Факт прямого невиконання рішення Суду є очевидним, бо є підписана угода між АТП-14630 і ЛМП щодо обслуговування 53-го маршруту. Ми сподіваємось на об’єктивне та публічне розслідування з боку правоохоронних органів по даній справі», – зазначає юрист компанії «Успіх БМ» Ірина Супрун.

Окрім того, вона каже, що незважаючи на те, що Апеляційним адміністративним судом визнанні незаконні дії ЛМР по односторонньому розірванні договорів з «Успіх БМ», рішенням суду підтверджено, що єдиним законним перевізником є «Успіх БМ».

«Але чиновники міської ради й надалі потурають своєму фавориту – АТП-14630, чим дозволяють незаконно їздити на цьому маршруті», – резюмує Супрун.

Нагадаємо, 22 січня 2015 року Львівський апеляційний адміністративний суд визнав протиправними дії департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради щодо компанії-перевізника «Успіх БМ».

Слід відзначити, що з грудня 2013 року між компанією ТОВ «Успіх БМ» та департаментом житлово-комунального господарства та інфраструктури Львівської міської ради існував судовий спір про протиправність дії департаменту щодо одностороннього розірвання договорів на обслуговування міських маршрутів №48, №49, №50, №51 та №53, які обслуговує перевізник.

Справу понад рік розглядав Галицький районний суд Львова. Суд вжив заходи для забезпечення позову, відповідно до яких департаменту було заборонено розривати договори на перевезення пасажирів з ТОВ «Успіх БМ» та укладати угоди з будь-яким іншим перевізником до вирішення спору по суті.

17 грудня 2014 року Галицький районний суд Львова  відмовив у задоволенні позову ТОВ «Успіх БМ» до департаменту. Проте 22 січня 2015 року Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув апеляційну скаргу ТОВ «Успіх БМ» на рішення Галицького районного суду міста Львова та визнав протиправними дії суб'єкта владних повноважень – департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ