Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Так, слідчим управлінням прокуратури міста Києва до ЄРДР внесено відомості за фактом можливого неналежного виконання працівниками Київського слідчого ізолятора своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до спричинення тілесних ушкоджень С. Олійнику за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України», - сказано в повідомленні.

На даний час за даним фактом проводиться перевірка.

Крім того, слідчим відділом Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за фактом спричинення С. Олійнику тілесних ушкоджень розслідується кримінальне провадження за ст. 125 КК України, процесуальне керівництво у якому здійснює Київська місцева прокуратура №10. З метою проведення повного та об’єктивного розслідування у зазначеному провадженні створено групу прокурорів на чолі із заступником керівника місцевої прокуратури.

З його слів, тілесні ушкодження йому наніс один з арештантів безпосередньо перед етапуванням до Апеляційного суду м. Києва.

Як повідомляли, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника Правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, в результаті загинув 17-річний пасажир цього автомобіля.

Начальник управління патрульної поліції столиці Юрій Зозуля заявив, що патрульні діяли законно і виконували свої прямі обов'язки – охороняли безпеку громадян. За словами Зозулі, автомобіль з порушниками не реагував ні на які вказівки патрульних – зупинитися або вийти з автомобіля, водій якого грубо порушував Правила дорожнього руху, наражаючи на небезпеку інших громадян, також рухався по зустрічній смузі.

Столична прокуратура порушила за цим фактом кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки) і перевіряє правомірність дій співробітників патрульної поліції. Ввечері 18 лютого прокуратура Києва оприлюднила запис із відеореєстраторів працівників поліції щодо смертельної погоні поліції в Києві, під час якої застрелили 17-річного підлітка. 

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Сьогодні Апеляційний суд випустив Олійника під домашній арешт. 

Лише нещодавно водію BMW оголосили про підозру.

1 березня Голосіївський районний суд Києва обрав для водія BMW Ростислава Храпачевського, який був учасником смертельного переслідування в Києві 7 лютого, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

ІА "Вголос": НОВИНИ