Про це інформує власкор «Вголосу».

Голова постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження депутат Луцької міськради Андрій Козюра виклав на своїй персональній сторінці відповіді з Генпрокуратури та Волинської прокуратури.

У відповіді з Генпрокуратури зазначено, що інформація про порушення кримінальної справи проти депутата Луцької міськради знята з офіційного сайту. При цьому чому це було зроблено не вказується. Прокуратура Волинської області повідомила про те, що станом на сьогодні жодного розслідування стосовно дій депутата Луцької міськради від ВО «Батьківщина», члена постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження не здійснюється.

Водночас, у відповіді не міститься жодних пояснень, чому справа була закрита. Водночас, за даними джерел, у Андрія Козюри є зв’язки в Генпрокуратурі. Так Олег Корецький – колишній прокурор Любомльського району та працівник ГПУ часів Віктора Пшонки, який тепер працює в Геніспекції внутрішніх розслідувань Генеральної прокуратури України, за деякою інформацією є кумом Андрія Козюри. Можливо це і мало вплив на зміну позиції прокуратури.

Нагадаємо, 5 вересня Генеральна прокуратура Україна оприлюднила повідомлення про те, що 25 серпня 2016 року депутат Луцької міськради, зарекомендувавши себе представником інтересів низки будівельних компаній, звернувся до начальника відділу прокуратури області із пропозицією надання неправомірної вигоди у вигляді квартири у новозбудованому будинку за вирішення питання про закриття кримінального провадження стосовно службових осіб відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради, управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області. При цьому депутат зазначив, що розслідування вказаного кримінального провадження створює юридичні перешкоди при подальшому веденні будівельних робіт, отриманні дозвільних документів та введення об’єктів в експлуатацію.

Прокуратура Волинської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

ІА "Вголос": НОВИНИ