Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області

«Маріупольською місцевою прокуратурою № 1 встановлено наявність достатніх доказів для повідомлення про підозру двом чоловікам 1999 року народження у скоєнні хуліганства, а саме - грубого порушення громадського порядку, вчиненого групою осіб з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, досудовим розслідуванням установлено, що 17 червня, приблизно о 22:25, підозрювані особи знаходились на літньому майданчику кафе Red cups у ТРЦ «Порт Сіті», де, діючи умисно разом із кількома іншими особами,  вчинили бійку, в ході якої спричинили тілесні ушкодження потерпілим, які є військовослужбовцями Збройних Сил України.

«На теперішній час у кримінальному провадженні тривають невідкладні слідчі дії. Встановлюються усі учасники хуліганських дій, що відбулися у розважальному закладі. Прокуратурою готується клопотання до суду про застосування щодо підозрюваних міри запобіжного заходу», – додали правоохоронці.

Раніше повідомлялось, що у Маріуполі охоронці одного з кафе побили підполковника Державної прикордонної служби України Станіславу через те, що він попросив принести меню українською мовою.

Разом з тим, екс-заступниця голови Одеської облдержадміністрації Соломія Бобровська повідомила, що до групи прикордонників одразу на вході у заклад було некоректне ставлення з боку охоронців, пише 24.tv. А коли один з військових попросив принести меню українською мовою, то почався на конфлікт на підвищених тонах. Охоронці викликали на підмогу приватну компанію, після чого бійка перенеслася на вулицю, де підполковнику розбили щелепу.

Зі слів громадської активістки стало відомо, що крім Станіслава Керода постраждала і прес-офіцер ДПСУ Валерія Карпиленко.

«Вони замовили тільки каву, яку так і не випили, бо історія закінчилася зламаною щелепою Станіслава і травмою прес-офіцера ДПСУ Валерії Карпиленко. Вона зараз у Маріупольському шпиталі», –прокоментувала ситуацію Соломія Бобровська.

ІА "Вголос": НОВИНИ