Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

Зокрема, він зазначив, що на сесії Львівської обласної ради 20 березня 2018 року ухвалено низку рішень про оформлення та державної реєстрації за Львівською обласною радою прав власності на земельні ділянки, на яких розміщені об’єкти комунального майна. А раніше обласна рада ухвалила рішення про надання самій собі дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо відведення відповідних земельних ділянок.

На думку свободівця, надання дозволу на виготовлення землевпорядної документації та її затвердження, надання ділянки у постійне користування є винятково компетенцією органів місцевого самоврядування базового рівня -  сільських, селищних та міських рад, а не обласної ради.

«Зазначені рішення вважаю незаконними. Відповідно до Земельного кодексу в комунальній  власності є землі, які належать на праві власності територіальним громадам сіл, селищ, міст. І те, що на земельній ділянці розташоване майно обласної ради, не означає набуття обласною радою права власності на таку ділянку», - зазначає свободівець.

Він звертається до правоохоронних антикорупційних органів з проханням перевірити законність зазначених рішень, забезпечити права територіальних громад Львівської області розпоряджатися землею та притягнути до відповідальності винних.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ