Передає lviv.svoboda.org.ua

Як йдеться у зверненні, на розгляд позачергової сесії Львівської обласної ради було внесено проект рішення «Про надання в оренду нежитлових приміщень», яким передбачалось надати в оренду фізичній особі-підприємцю приміщення їдальні площею 235,1 кв. м. у будівлі обласної ради по вул. В. Винниченка, 18 у м. Львів, строком на 2 роки 11 місяців з орендною платою в розмірі 1 грн. за рік.

«Проект не набрав більшості голосів депутатів і був відхилений у зв’язку з явно корупційним його змістом та порушенням встановленого законом порядку підготовки до розгляду актів органів місцевого самоврядування. Відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» надання державного та комунального майна в оренду суб’єктам господарської діяльності здійснюється виключно на конкурсних засадах. Розрахунок орендної плати здійснюється відповідно до ринкової вартості об’єкту на методологічних засадах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Натомість, ні зазначений проект рішення, ні всі матеріали щодо його підготовки і погодження відповідальними службами та посадовцями не містять жодних відомостей про конкурсне надання в оренду вищевказаного майна та встановлення ринкової орендної плати за його користування», - йдеться у зверненні.

Депутати також зазначають, що проект рішення було винесено на розгляд сесії з порушенням регламенту та законів.  

Свободівці вважають, що зміст згаданого проекту рішення свідчить про намір корупційних дій посадовців облради.

Автори заяви просять забезпечити внесення зазначених відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування за статтею 364 КК України,  статтями 22  Закону України «Про запобігання корупції» щодо зловживання владою або службовим становищем.

ІА "Вголос": НОВИНИ