Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Добкін і його заступник, за даними слідства, діючи в інтересах засновників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства, сприяли у пособництві останнім у незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова.

За даними слідства, службовці спричинили збитки територіальній громаді Харкова на загальну суму понад 230 мільйонів гривень. 

«Таким чином, представники обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства за пособництва вищезазначених службових осіб Харківської міської ради, заволоділи земельними ділянками на території м. Харкова загальною площею понад 74 га, чим спричинили збитки територіальній громаді м. Харкова на загальну суму понад 230 млн грн, що більше ніж в 600 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян», - мовиться в повідомленні.

За її даними, матеріали досудового розслідування, відповідно до вимог ст.290 КПК України, надано стороні захисту для ознайомлення.

Після виконання вимог ст. 290 КПК України обвинувальний акт стосовно службових осіб Харківської міської ради, представників обслуговуючого кооперативу та споживчого товариства буде скеровано до суду для розгляду по суті. 

Раніше повідомлялося, що народному депутату від фракції «Опозиційний блок» Михайлу Добкіну Генпрокуратура України вручила підозру.

Нагадаємо, як писав «Вголос» парламентарі підтримали зняття недоторканності, затримання та арешт із народного депутата від «Опозиційного блоку», екс-мера Харкова Михайла Добкіна.

За даними Генпрокуратури, Михайло Добкін може бути причетним до незаконного присвоєння кооперативами 78 га земель у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн. Мова йде про можливе порушення статей «шахрайство», «розкрадання», «створення злочинної організації», «зловживання» Кримінального кодексу України. 

Як відомо, екс-регіоналу Добкіну змінили підозру.

ІА "Вголос": НОВИНИ