Про це пише LB.UA з посиланням на генпрокурора штату Нью-Йорк.

«Генеральний прокурор Барбара Д. Андервуд сьогодні оголосила позов проти Фонду Дональда Дж. Трампа і його директорів: Дональда Дж. Трампа («Пан Трамп»), Дональда Дж. Трампа-молодшого, Іванки Трамп і Еріка Трампа. У заяві, поданій сьогодні, стверджується, що протягом більш ніж десятиліття спостерігається постійне незаконне поводження, яке включає в себе велику протиправну політичну координацію з президентською кампанією Трампа, повторні і навмисні угоди, які обслуговують особисті і ділові інтереси пана Трампа, і порушення основних юридичних зобов'язань для некомерційних фондів», - йдеться в повідомленні на сайті генпрокурора штату.

У позові стверджується, що Трамп «використовував благодійні активи Фонду Трампа для погашення своїх юридичних зобов'язань, просування готелів Трампа та іншого бізнесу, а також для придбання особистих речей». «Крім того, за дорученням пана Трампа Фонд Трампа незаконно надав широку підтримку своєї президентської кампанії в 2016 році, використовуючи ім'я і кошти Фонду Трампа, які він отримав від громадськості», – випливає з опублікованої заяви.

Крім закриття фонду генпрокуратура Нью-Йорка вимагає компенсації в розмірі $2,8 млн плюс штрафи, а також десятирічної заборони для Трампа очолювати фонд і однорічної – для його дітей Дональда-молодшого, Еріка та Іванки Трамп. Позов подано до Верховного суду штату Нью-Йорк на Манхеттені.

Трамп відреагував на новину в своєму Twitter, заявивши, що має намір судитися, а не врегулювати позов. За його словами, позов – ганебна атака команди колишнього генпрокурора Нью-Йорка, соратника Гілларі Клінтон Еріка Шнейдермана. Шнейдерман був змушений піти у відставку в травні цього року після звинувачень в сексуальному насильстві. 

ІА "Вголос": НОВИНИ