Як повідомляє «ForPost», про це йдеться в листі «міністерства внутрішньої політики, інформації та зв'язку» окупованого Криму, який надійшов на адресу провідних кримських ЗМІ.

У листі за підписом Поклонської роз'яснено, що офіційно зареєстрованих організацій у Криму й Севастополі зі словами «меджліс», «управління меджлісу», «меджліс кримськотатарського народу» не існує.

«Прокуратура Республіки Крим, посилаючись на інформацію головного управління міністерства юстиції РФ у Криму й Севастополі, повідомляє, що на території республіки не зареєстровано некомерційні організації з найменуванням або частиною найменування «меджліс», а також «меджліс кримськотатарського народу», – йдеться в офіційному повідомленні.

Вона також повідомляє, що, згідно з даними автоматизованої інформаційної системи обліку некомерційних і релігійних організацій, розміщених у відкритому доступі на порталі некомерційних організацій, у РФ зареєстровано всього два громадські об'єднання, що використовують у своєму найменуванні вказані слова і словосполучення:

- Регіональна громадська організація «Меджліс татарських мурз» Республіки Татарстан;

- Регіональний благодійний громадський фонд допомоги народам мусульманської культури та інших етнічних меншин «Меджліс» (збори) м. Москва.

Тому, ґрунтуючись на офіційному листі, «міністерство внутрішньої політики, інформації та зв'язку» наполегливо рекомендує ЗМІ Криму й Севастополя припинити використовувати в новинних сюжетах, статтях та інтерв'ю найменування або частину найменування неіснуючих організацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ