Слідчі переконані, що існує ризик того, що Манафорт і Ґейтс, які володіють великими статками, можуть покинути країну, пише Голос Америки.

Деталі даного звернення активно обговорюються в Вашингтоні вже другий день.

Сьогодні о 2 годині дня екс-керівник передвиборчого штабу Трампа і його колишній бізнес-партнер Ґейтс постануть у федеральному суді Округу Колумбія перед суддею Еймі Берман Джексон, якій доручено подальше ведення процесу. Напередодні вона вже заявила, що готова буде переглянути умови, на яких обвинувачених відправили під домашній арешт за наявності письмового клопотання.

Суддя Джексон вела безліч резонансних справ і, серед іншого, в 2013 році засудила екс-конгресмена від Демократичної партії Джессі Джексона-молодшого майже до двох з половиною років ув'язнення за розтрату коштів з бюджету виборчої кампанії. Крім того, Джексон розглядала позов родичів жертв нападу на консульство США в Лівії до Гілларі Клінтон, яка в той момент займала пост держсекретаря США; в травні нинішнього року Джексон відхилила даний позов, не знайшовши порушень в діях Клінтон, в тому числі при використанні приватного сервера для листування.

Нагадаємо, що Манафорта і Ґейтса звинувачують у відмиванні десятків мільйонів доларів, змові проти США і роботі на іноземний уряд без реєстрації в якості іноземних агентів. Манафорт і Ґейтс, яким загрожує тюремне ув'язнення терміном до 15 років, заявили в суді, що не визнають себе винними.

Як відомо, Федеральний суд Вашингтона вирішив відправити під домашній арешт екс-главу передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта і його ділового партнера Ріка Гейтса. https://vgolos.com.ua/news/lobista_yanukovycha_ta_trampa_vidpravyly_pid_domashniy_aresht_288531.html

ІА "Вголос": НОВИНИ