Стали відомі деякі подробиці загибелі чотирьох українських морпіхів, які тримали позиції в районі селища Павлопіль Донецької області.

Про це розповів командир окремої 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ, полковник Андрій Ігнатов, повідомляє «Главком».

За словами командира, сьогодні, близько 10:30, від одного зі спостерігачів на позиціях у Павлополі надійшло повідомлення про те, що противник порушив умови перемир'я і був зафіксований вибух, ймовірно гранати зі станкового протитанкового гранатомета СПГ-9 або міни забороненого 82-мм калібру.

Полковник розповів, що після уточнення інформації, коли він просунувся по ходу повідомлення, на місці вибуху виявив четверо військовослужбовців, які постраждали від мінно-вибухових травм, проте до моменту його прибуття (це було через хвилину) вони ознаки життя не подавали.

 

Він також додав, що була організована евакуація особового складу, посилено спостереження, вивчення всіх обставин, які привели до загибелі військовослужбовців. На місці вибуху виявлена воронка, характерна для розриву артилерійського боєприпасу, але вивчені звукові обставини показують, що міна, швидше за все, була переобладнана таким чином, що її запуск здійснювався без застосування самого міномета.

Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський відреагував на загибель військових на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ