Трамп приземлився у Бельгії 10 липня близько 20:50 за місцевим часом, у військовому аеропорту Мельброк. Очільника США зустрічала лише голова протоколу МЗС Бельгії Франсуаза Гюстен. Про це повідомляє ТСН із посиланням на місцеве видання Le Soir.

Король Бельгії Філіп разом з очільником МЗС Дідьє Рейндерсом в цей час перебували в Росії на матчі Чемпіонату світу. Прем'єр-міністр країни Шарль Мішель теж дивився футбол у фан-зоні міста Брен-ле-Конт.

У бельгійському МЗС зазначили, що така процедура є стандартною і так зустрічатимуть всіх лідерів країн-членів НАТО, які прибувають на саміт. Однак минулого року Трампа особисто зустрічав голова уряду, а згодом на честь президента США відбувся і урочистий прийом у президентському палаці.

Нагадаємо, президент США прибув до Бельгії для участі і саміті лідерів-країн членів НАТО. Він триватиме у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу 11-12 липня.

Нагадаємо, у столиці Бельгії в суботу, 7 липня, активісти влаштували марш «Трампу тут не раді». У марші взяли участь люди, які виступають за закриття вугільних і атомних станцій, проти расизму і сексизму та  проти заходів суворої економії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ