У Запоріжжі 14-річний хлопець вижив після ураження 10 тисячами вольт.

Про це повідомляє ТСН.

Дев'ятикласник із товаришем пішов після уроків на Дніпро. На шляху до мосту хлопці побачили електрощитову і вирішили перевірити, що там усередині та ледь не загинули. Хлопець пропустив крізь себе десять тисяч вольт.

«У дитини уражені руки, шия, голова, ліве стегно. Опіки другого-третього ступеня – це 30-40 відсотків поверхні тіла», - каже завідувач швидкої допомоги Запоріжжя Ігор Шостов.

Зараз постраждалий у реанімації. У нього глибокі опіки, які потребуватимуть тривалого лікування. До хлопця нікого не пускають.

За словами Юрія, голови гаражного кооперативу, біля якого й стався інцидент, він побачив вибух і прибіг туди та викликав швидку. Чоловік каже, що торік шукачі металу зривали з електричної шафи замки щонайменше двічі. Кілька днів тому тут все було гаразд. Хто відкрив засуви, не має й гадки.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом службової недбалості. Натомість енергетики кажуть, що перевіряють цілісність підстанцій та електрощитових щотижня.

Одразу після інциденту працівники Запоріжжяобленерго перевірили усі замки, почепили нові і наклеїли свіжі наліпки з попередженням про небезпеку. Старих тут майже не помітно.

За словами енергетиків, те, що хлопець вижив після ураження у десять тисяч вольт, можна вважати дивом.

Нагадаємо, що у пустелі вижив 5-річний хлопчик, якого батьки загубили.

Додамо, чоловік стрибнув з мосту в Києві і вижив.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ