На Балканах триває рейд пропутінських байкерів під гаслом «Російські Балкани», пише Польське радіо.

Мотоклуб стверджує, що учасники пробігу хочуть «вивчити історію та російську спадщину» на Балканах.

У вівторок приблизно 20 мотоциклістів в’їхали з території Сербії до контрольованого сербами регіону Боснії. За словами боснійської влади, ціллю пробігу є залякування несербського населення країни.

Міністр безпеки Боснії та Герцеговини Драґан Мектіч сказав минулого тижня агентству Reuters, що лідери боснійських сербів хочуть використати «Нічних вовків» для залякування опонентів президента Сербської Республіки Мілорада Додіка напередодні жовтневих виборів.

Рейд Балканами російські мотоциклісти почали від візиту у сербському місті Сід неподалік сербсько-хорватського кордону. Звідти вони відправилися до міста Баня-Лука у північній Боснії. 27 березня путінські мотоциклісти мають намір повернутися до Белграда. У зв’язку з поганими погодними умовами, «Нічні вовки» подорожують автобусом, а не мотоциклами.

У зв’язку з участю членів пропутінського мотоклубу в анексії Криму та війні на сході України проти «Нічних вовків» від 2014 року введені, зокрема, американські санкції.

Нагадаємо, в травні 2017 року  російські мотоциклісти клубу «Нічні вовки», не були допущені на територію Польщі за підозрою в причетності до екстремістської організації. 

Як раніше повідомлялося, Боснія і Герцеговина заборонила в’їзд на свою територію двом лідерам російського прокремлівського байкерського руху «Нічні вовки». 

ІА "Вголос": НОВИНИ