Як повідомляє «ТСН», люди, які прийшли попрощатись із героєм, говорять, що не витримували і виходили з церкви.

Скандал набрав таких обертів, що тепер село поділилося на патріотів, що засуджують панотця, і сепаратистів, які його підтримують.

Церкву відмовляється відвідувати половина місцевих жителів. Село Бовсуни посварив священик. Три тижні тому він відспівував 31-річного бійця Сергія Бовсунівського. На прощання з героєм прийшли сотні людей. Більшість із них обурилися, що під час проповіді перед труною батюшка раптом заговорив про «русский мир» і незрозумілу війну.

Проповідь попа половина селян називають сепаратистською. Згадують, як одразу після неї покинули церкву. Тут же селяни згадали, що й раніше помічали за священнослужителем проросійські настрої. На захист батюшки Володимира тут стала інша частина села разом із селищним головою. І ці люди певні, їхні сусіди просто неправильно зрозуміли панотця. Сам батюшка Володимир запевняє, що не пам’ятає, про що говорив у проповіді на похороні. Дати раду конфлікту селян до Бовсунів приїжджали навіть представники батальйону територіальної оборони «Полісся».

Але помирити людей так і не змогли. Жоден селянин, який звинувачує священика в сепаратизмі, у міліцію поки що не звернувся. Тим часом, батюшка Володимир уже написав заяву до прокуратури. Каже, що йому погрожують.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ