Нещодавно один відеоредактор під нікнеймом «deepfake» створив декілька роликів порнографічного змісту за участю відомих зірок. Все, що йому знадобилося: комп'ютер, декілька програм, загальнодоступні відео та трохи часу. Так, користувач просто якісно підставив до тіла порноакторки обличчя знаменитості.

За даними видання Motherboard користувач створив порнофільми з Тейлор Свіфт, Гал Гадот (героїня фільму «Диво-жінка»), зіркою «Гри престолів» та «Доктора Хто» Мейсі Вільямс та багатьма іншими знаменитостями,– пише ТСН.

Останнім часом заміна облич у відеороликах порнографічного змісту стала не рідкістю. Люди, які володіють навичками з інформатики і нормальною комп'ютерною технікою, можуть з легкістю створювати правдоподібні фільми для дорослих з найвідомішими у світі обличчями. На наступному фото, наприклад, той самий відеоредактор замінив обличчя акторки порно на головну героїню 7 та 8 епізодів «Зоряних війн» Дейзі Рідлі.

На наступному фото видно, як акторка, схожа на героїню «Фантастичної четвірки» Джесіку Альбу, поступово роздягається просто на вулиці. Насправді майстер відеоредагування просто підставив обличчя зірки до тіла акторки порно.

В онлайн-магазинах смартфонів дедалі частіше з'являються додатки, які також дозволяють змінювати обличчя, однак якість результату виявляється не зовсім високою. Однак із розвитком мобільних технологій такі інструменти стають набагато професійнішими і скоро дозволять звичайним користувачам змінювати обличчя так, як вони того хочуть.

Такі технології можна було б використовувати і в класичній кіноіндустрії. Один із майстрів відеоредагування зазначив, що зміну облич можна було застосувати у фільмі «Бунтар Один. Зоряні війни», бюджет якого становить понад 200 мільйонів доларів. В одній зі сцен зображено молоду принцесу Лею, котру протягом років грала Керрі Фішер (вона померла 2016 року). Для зображення її молодого обличчя творці застосували дороговартісні технології, однак, за словами відеомайстра, це можна було б зробити за 20 хвилин за допомогою безкоштовних програм.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ