Про це посадовець розповів у коментарі власкору «Вголосу».

Олександр Пирожик зазначив, що під час вшанування пам'яті закатованих польськими окупантами українців у Сагрині не обійшлося без провокацій.

«Просто на кладовище в Сагрині черговий польський шовініст викликав поліцію. Нічого святого. Привів поліціянтів до мене і вимагав допитати за те, що я тут «прославляв Бандеру». Мовляв, має відповідний диктофонний запис. Як ще один доказ, тицяв пальцем на мій свободівський значок і твердив, що я – бандерівець. «Так, це – «Свобода», а я – бандерівець, і я цим пишаюся. Кожне своє сказане публічно слово готовий підтвердити», – відповів йому», –зазначив Олександр Пирожик.

Крім того, полісмени вимагали документи, щоб встановити його особу.

«У той час нікого з влади на кладовищі вже не було, тут залишалися лише ми, волиняни. Вдячний представникам «Просвіти», «Холмщини», Українського інституту національної пам’яті, Братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура, побратимам зі «Свободи», депутатам обласної ради Сергію Сіваку та Луцької міської ради Віктору Ящуку і Миколі Романюку, які в ті хвилини виявилися поруч. Окремий респект – Тетяні Єремеєвій, яка не лише спорядила до Сагриня додатковий мікроавтобус із «просвітянами», але й прибула сама та активно втрутилась у нашу ідеологічну перепалку. Записавши реквізити мого закордонного паспорта, поліціянти відступили. А за ними втік, з перекошеним від люті обличчям, яке нервово сіпалось, і той шовініст-провокатор», - додав перший заступник голови Волинської облради.

Як писав «Вголос», 10 березня 2018 року активісти Волинської «Свободи» взяли участь у заходах із вшанування пам’яті сотень українців, знищених польською Армією Крайовою в українських селах Сагринь, Модринь і Ласків Грубешівського повіту Республіки Польща, які були спалені поляками в 1943-44 роках.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ