«Ми створюємо свою лінію безпеки. Ми не виявляємо агресії. Єдине наше завдання – забезпечити безпеку сидячої акції», – сказав журналістам учасник акції Ішхан Хосровян.

Тим часом, поліція Вірменії закликала демонстрантів винести урни з центральної площі. «Ви маєте винести урни, оскільки ставити їх тут заборонено законом», – сказав у гучномовець заступник начальника поліції Єревана полковник Валерій Осіпян.

Він також зазначив, що поліція не збирається вдаватися до будь-яких дій, «поки зібрання має мирний характер». «Але у ваших лавах є провокатори, які озброєні камінням та іншими предметами. Просимо усунути їх, в іншому разі всю відповідальність нестиме координаційна група», – заявив В. Осіпян.

Нагадаємо, кілька годин тому протестувальники знову перекрили рух на проспекті перед адміністрацією президента.

Сьогодні вночі поліція розігнала в Єревані попередній протест, що тривав із понеділка. При цьому були затримані 237 людей, також повідомляють про 18 чи 25, за різними даними, потерпілих. Серед тих, кого побила й затримувала поліція, були й журналісти.

Учасники протестів вимагають від президента Сержа Сарґсяна заблокувати рішення регуляторної комісії, що передбачає підвищення майже на 17 відсотків і так високих цін на електроенергію – з нинішніх 42 драмів (на сьогодні приблизно 1 гривня 92 копійки) до 49 драмів (2 гривні 24 копійки) за кіловат-годину. Такого підвищення, вже третього за останні три роки, домоглася вірменська електроенергетична компанія-монополіст, що належить власникам із Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ