Про це повідомляє Deschide.

Обраний мер Кишинева Андрій Нестасе, присутній на прес-конференції, закликав людей взяти участь в акції протесту на площі Великих національних зборів у неділю о 14:00.

За словами Нестасе, через ситуацію, що склалася, міжнародні партнери обговорюють виділення фінансування Молдові і ставлять під сумнів Угоду про Асоціацію.

У кінці прес-конференції Санду закликала прихильників прийти в п'ятницю до будівлі Центральної виборчої комісії, коли ЦВК буде вирішувати долю виборів в Кишиневі, з огляду на рішення судових інстанцій.

Дострокові вибори мера в столиці Молдови проходили в два етапи. Перший пройшов 20 травня, другий - 3 червня. Перемогу здобув опозиційний кандидат від проєвропейської партії «Платформа Гідність і правда» Андрій Нестасе, набравши 52,6% голосів виборців. За соціаліста Іона Чебана, який також є прес-секретарем президента країни Ігоря Додона, проголосували 47,4% виборців. Кандидат від правлячої Демократичної партії, в.о. мера Кишинева Сільвія Раду вибула з перегонів під час першого туру голосування, набравши 17,6%.

Однак суд першої інстанції та Апеляційна палата відмовилися визнати результати виборів, оскільки в день виборів велася агітація, що заборонено законодавством.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ