[media=149156,149157] 

Таким чином профспілки протестують проти підписання президентом Франції реформи трудового законодавства, передає «112 Україна» з посиланням на «Le Figaro».

У південній частині Франції протестувальники заблокували дороги перед нафтопереробним заводом Total біля Марселя, на заході країни заблоковано запаси палива біля Бордо і приморського міста Ла-Рошель.

У свою чергу, біля міста Ренна у протестувальників виникла сутичка з поліцейськими, коли правоохоронці намагалися розблокувати дорогу.

Окремі блокування проводяться також на автомагістралях біля Парижа і на півночі Франції. Профспілки обіцяють блокувати дороги якомога довше, сподіваючись, що це змусить Еммануеля Макрона переглянути свої плани щодо реформи.

Нагадаємо, що 22 вересня президент Франції Еммануель Макрон підписав п'ять декретів, що змінюють трудове законодавство в країні.

У зв'язку з трудовою реформою у Франції прокотилася хвиля протестів у всіх містах. Лідери і члени профспілок виступають проти реформи.

Однак, за словами представників уряду, реформа дозволить скоротити кількість безробітних у Франції, яких зараз налічується понад 6 млн.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ