Матч Барселони проти Реалу перенесли через протести у Каталонії.

Про це повідомляє AFP.

На сайті Королівської іспанської федерації футболу було опубліковано офіційну заяву, що матч «Барселона» – «Реал» перенесли. Таке рішення прийняв комітет з проведення змагань. Він же й постановив, що команди мають домовитися про нову дату матчу.

Королівська іспанська федерація футболу хоче перенести матч на 18 грудня. На цей день назначені матчі Кубка Іспанії, однак «Барселона»  та «Реал» боротьбу за трофей розпочинають на пізнішій стадії. Натомість Ла Ліга хотіла перенести матч на 7 грудня. Свою позицію вона обумовлювала тим, що така гра повинна відбутися на вихідних, а не серед тижня, як це пропонує федерація.

Тепер же клуби повинні самостійно вирішити, коли проводити цю гру. Домовитися вони мають до понеділка, 21 жовтня. Якщо «Барселона» та «Реал» цього не зроблять, рішення про дату матчу прийме комітет з проведення змагань.

Як писав «Вголос», в іспанському місті Жирона у п’ятницю, 18 жовтня, проходять масові протести прихильників незалежності Каталонії. Декілька сотень протестувальників з прапорами Каталонії пройшли вулицями Жирони. Також проїхали з десяток тракторів з прапорами та плакатами учасників акції.

Зазначимо, що раніше у Барселоні сотні тисяч людей зібралися на мітинг на підтримку відділення Каталонії від Іспанії. На багатьох учасниках мітингу були футболки на підтримку незалежності Каталонії, деякі з них несли прапори із закликами до незалежності.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ