У столиці Вірменії на проспекті Баграмяна зібралися тисячі людей. Пікети також заплановані у вірменських посольств за кордоном, пише «meduza». 

Число учасників акції протесту в центрі Єревану зростає в геометричній прогресії. Проспект Баграмяна від перехрестя Ісаакяна до площі Франції переповнений людьми, і потік людей не зупиняється.

Акції проти підвищення тарифів на електроенергію у Вірменії тривають з 22 червня. У ніч на 23 червня поліція розігнала в Єревані попередній протест, що тривав із понеділка. При цьому були затримані 237 людей, також повідомляють про 18 чи 25, за різними даними, потерпілих. Серед тих, кого побила й затримувала поліція, були й журналісти.

Вчора акції відновились: протестувальники знову перекрили рух на проспекті перед адміністрацією президента. Окрім того, в Єревані почали зводити барикади. 

Учасники протестів вимагають від президента Сержа Сарґсяна заблокувати рішення регуляторної комісії, що передбачає підвищення майже на 17 відсотків і так високих цін на електроенергію – з нинішніх 42 драмів (на сьогодні приблизно 1 гривня 92 копійки) до 49 драмів (2 гривні 24 копійки) за кіловат-годину. Для порівняння, в Україні тариф складає 36,6 коп. за кіловат-годину.

Такого підвищення, вже третього за останні три роки, домоглася вірменська електроенергетична компанія-монополіст, що належить власникам із Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ