Про це повідомляє Корреспондент

На мітинг прийшли представники громадських організації, які займаються допомогою політв'язням, а також представники політичних партій, зокрема «Парнасу», «Яблука» та ін.

На мітингу розгорнули великий банер на підтримку українського режисера Олега Сенцова.

Всього в мітингу беруть участь близько півтори тисячі осіб. Вони закликають зупинити політичні репресії, звільнити політв'язнів, припинити «справу «Сьомої студії», не зносити будинки за проектом реновації, зупинити блокування «Телеграма» і припинити побиття людей на мітингах

Крім того, учасники акції виступають проти порушення кримінальних справ за «неугодні» репости в соцмережах і порушення прав людини силовими структурами.

«Мітинг - це лише перша сходинка. Ми домовилися із правозахисниками, що це буде серія заходів. Ситуація у країні дуже тривожна», - сказав  політик Геннадій Гудков.

На мітингу були затриманні три людини. У поліції заявили, що активісти були затримані «за неприпустимі висловлювання на адресу президента».

Нагадаємо, Олег Сенцов, затриманий у Криму в 2014 році і засуджений у Росії до 20 років за нібито підготовку теракту, голодує із 14 травня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ