Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«За результатами розгляду питань порядку денного засідання Третя дисциплінарна палата вирішила (визначила): (...) розглянувши скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва Ластовки Н.Д., відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича», - йдеться в повідомленні управління інформації і забезпечення комунікаційної діяльності ВРП за підсумками засідання Третьої дисциплінарної палатиу середу.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Ці кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння.

Верховна Рада 6 вересня підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Миколи Чауса.

З 11 листопада 2016 року Суддя перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну. Його підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

1 березня 2017 року Чауса затримали в Молдові. САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства. На початку березня документи на екстрадиційний арешт судді передані молдовській стороні.

Наразі суддя перебуває під домашнім арештом у столиці Молдови. Кишиневі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ