Про це у «Facebook» повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«На ряді сайтів розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозумілим, що під загальним керівництвом С. Курченка (бізнесмен Сергій Курченко, – ред.) службові та інші особи ряду суб'єктів господарювання упродовж 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями «ДНР» та «ЛНР» шахтах і копальнях», –повідомила Сарган.

Далі, за її словами, за сприяння підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ «Укрзалізниці», вугілля вивозиться на територію РФ, де у подальшому його реалізовують, у тому числі і за кордон.

«Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які у подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності. Таким чином, в діях С. Курченка, службових осіб та інших осіб ряду суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України (фінансування тероризму)», – зазначила вона.

За даним фактом Головною військовою прокуратурою ГПУ 17 червня внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ