Про це під час брифінгу в п’ятницю повідомила заступниця генпрокурора Анжела Стрижевська, передають «Українські новини».

 «Відомості про постановлення суддею завідомо неправосудного рішення внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань», - повідомила вона.

Стрижевська зазначила, що наразі Генпрокуратура вирішує, якому правоохоронному органу доручити розслідування цієї справи.

Вона також переконана, що суддя Антонов скоїв цей злочин із обтяжуючими обставинами, але не уточнила з якими.

Як писав «Вголос», сьогодні, 10 серпня, Київський райсуд Полтави закрив справу щодо харківського міського голови Геннадія Кернеса і його охоронців щодо катування людей.

Водночас, Генрокуратура збирається оскаржити рішення Київського районного суду Полтави, який постановив закрити кримінальну справу проти Кернеса та двох його охоронців.

Нагадаємо, 25 січня 2014 року група людей напала на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. У той же день депутат Харківської облради Іван Варченко заявив про викрадення двох учасників Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова, «після того як вони знімали номери автомобілів» друзів Кернеса у готелі «Національ». Пізніше відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення людей не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування. 26 березня 2015 року Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину постанови про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави, де її розглядали до ухвалення сьогоднішнього рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ