Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

«До військових прокуратур Київського, Дарницького, Полтавського, Житомирського, Деснянського гарнізонів військової прокуратури Центрального регіону України, протягом тижня, у добровільно звернулись шість військовослужбовців з поясненням причин самовільного залишення військових частин або несвоєчасного прибуття до місць несення військової служби», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокуратурою були враховані всі причини скоєння правопорушення. Крім цього, добровільне прибуття до військової прокуратури із зізнанням є обставиною, яка пом'якшує покарання.

Відповідно до Закону України, самовільне залишення військової частини або місця несення служби, несвоєчасне прибуття на службу без поважних причин в залежності від умов карається від тримання у дисциплінарному батальйоні до 10 років позбавлення волі. У ГПУ наголосили, що при відсутності фактів вчинення інших злочинів або тяжких наслідків вчиненого в ході досудового слідства заходи, пов'язані з обмеженням свободи, не застосовуються.

ІА "Вголос": НОВИНИ