Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

23-річний чоловік вступив до лав терористів у 2015 році, покинувши в Слов’янську дружину з однорічною дитиною. Найманець поїхав до окупованого Єнакієва, де його призначили на посаду командира мінометного розрахунку.

За словами чоловіка, у військовій частині він займався ремонтом електрики та іншими господарськими справами. Уже за півроку новобранець розчарувався в ідеях «ДНР».

«Ватажки займаються мародерством та зайняті лише своїм матеріальним становищем, а до рядових солдат та мирних мешканців їм байдуже», - розповів екс-учасник «ДНР».

Упродовж тривалого часу чоловік шукав можливість повернутися на підконтрольну Україні територію. Зі ЗМІ він дізнався про інших бойовиків, які добровільно здалися поліції та повернулися до нормального життя. Наприкінці березня чоловік не витримав, поїхав від окупантів і звернувся до поліцейських Бахмута.

Щодо дій чоловіка відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Після ретельної перевірки матеріали та суду чоловіка можуть звільнити від кримінальної відповідальності.

У поліції зазначили, що впродовж останніх 10 днів це вже п’ятий бойовик, який здався правоохоронцям Бахмута, та сьомий - по області.

Правоохоронці нагадують, що згідно ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України особа, яка перебувала у збройних формуваннях, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно вийшла з такого формування та повідомила про його існування органам державної влади або місцевого самоврядування.

Для цього потрібно звернутися до поліції за номером 0-800-505-102, або заповнити форму на сайті "Стоптероризм".

ІА "Вголос": НОВИНИ