Про це повідомляє Комітет виборців України.

Серед іншого депутати намагалися скасувати результати голосування за закони щодо заборони колорадської стрічки, призначення позачергових виборів в Кривому Розі, перейменування Дніпропетровська, мовних квот на телебаченні, е-декларацій, особливого статусу Донбасу та підвищення пенсійного віку.

Найчастіше скасувати результати голосувань за прийняті акти намагалися депутати «Опозиційного блоку», які ініціювали відповідні рішення 19 разів.  

Попри часті спроби народні депутати не спромоглися скасувати жодного прийнятого закону. В середньому «за» голосували 52 депутатів із 226 необхідних.

«Є кілька причин, чому народні депутати так часто намагаються скасувати прийняті акти парламенту. З одного боку, значна частина законів справді приймаються із порушенням норм Регламенту, що провокує скарги депутатів. Однак політичні сили часто ініціюють скасування законів з метою самопіару», – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він додав, що реєстрація постанов про скасування прийнятих актів вже стала своєрідною технологією. «У такий спосіб депутати штучно затягуються підписання закону. Адже відповідно до Регламенту голова ВР не може підписати закон до того моменту, допоки не буде розглянуто всі постанови про скасування результатів за його голосування», – вважає він.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ