Про це сьогодні, 14 грудня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради заявив начальник управління фінансового контролю Олег Дроздов, передає кореспондент «Вголосу».

«Аудит газети «Ратуша» ми розпочали 29 листопада. Питання, яке ми аналізували – це обґрунтованість потреби у виділенні додаткових коштів у сумі 172 тис. грн. Ми з’ясували, що насправді додаткова потреба для виплати працівникам газети «Ратуша» - це 141 тис. грн.. Окрім того, ми проаналізувати тираж газети «Ратуша» за 2016-2017 роки. У 2016 році було задекларовано тираж у розмірі 1 млн 300 тис. примірників, проте, як з’ясувалось, фактично було віддруковано трохи більше 10% від заявленого. Реально ж у місяць друкують десь 3 тис. примірників газети «Ратуша», хоча заявлений тираж – 30 тисяч примірників. Собівартість одного примірника газети становить понад 9 грн, що є нерентабельно. Для міського бюджету діяльність газети є збитковою», - заявив Олег Дроздов.

Підтримати Садового прийшов колишній заступник головного редактора «Ратуші» Віктор Чарномський, якого звільнили у 2015 році. Він звинуватив Миколу Савельєва у розкраданні редакційних коштів.

«Я працював у газеті «Ратуша» до 2015 року і зараз перебуваю з цим підприємством в судах. І в ході судового розгляду я ознайомився з документами, які свідчать, що в газеті на посадах кореспондентів існують деякі прізвища осіб, які ніколи в газеті «Ратуша» не працювали, не друкувались, які не брали участі в житті газети, жодного разу я на «планьорках» їх за 10 років не бачив. В народі це називається «мертві душі», - заявив звільнений працівник комунальної газети. 

Нагадаємо, 17 листопада, мер Львова відмовився виділяти кошти на дофінансування комунального видання. При цьому Садовий звинуватив редакцію газети у тому, що вони не дотримуються законодавства. Також, як писав «Вголос», львівському міському голові Андрію Садовому на засіданні виконавчого комітету ЛМР головний редактор «Ратуші» подарував яйця.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ