Про це заявив в. о. генерального прокурора України Олег Махніцький, повідомляє «Радіо Свобода».

За його словами, встановлено, що двоє громадян на автомобілі «Порш Каєн» 24 грудня 2013 року близько 23:45, перешкоджаючи руху автомобіля, яким керувала Чорновол, зупинили і пошкодили його. «Після цього вони завдали активістці тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості: закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, перелом кісток носа, забій м’яких тканин обличчя, рвана рана нижньої губи, садна правої щоки, крововилив очної ямки», – йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.

Як повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури, зазначеним особам інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 2 статті 296, частиною 2 статті 122 (умисне тілесне ушкодження середнього ступеня тяжкості) Кримінального кодексу України. Обом підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв «Вголос», в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активістку Тетяну Чорновол після того, як її переслідували на машині.

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Слідство розглядало декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. Тетяна Чорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

ІА "Вголос": НОВИНИ