З допомогою фішинга, або масової розсилки електронних листів від імені популярних брендів чи особистих повідомлень у соціальних мережах, шахраї спонукають користувачів надавати їм дані своїх акаунтів, а також банківських рахунків.

Як йдеться в оприлюдненій сьогодні спільній заяві інтернет-компаній, для боротьби з поштовим спамом і кібершахрайство вони створюють робочу групу, яка займатиметься виробленням «загальних стандартів справжніх електронних листів».

До групи увійдуть найбільші світові поштові сервери (AOL, Gmail, Hotmail, Yahoo! Mail), соціальні мережі Facebook і LinkedIn, а також платіжна система PayPal і найбільший банк США Bank of America, інформує "Дзеркало тижня. Україна".

«Мільйони людей і компаній щорічно стають жертвами фішингових електронних повідомлень, що веде до втрати довіри з боку користувачів до електронних листів та Інтернету в цілому. У зв'язку з цим, ми вважаємо за необхідне об'єднати зусилля для боротьби з цим явищем», — заявив директор створеної групи Брет Макдоуелл.

За його словами, наразі поштові сервіси «змушені покладатися на складні та недосконалі заходи, щоб відрізнити фішингові повідомлення, що відправляються шахраями, від справжніх електронних листів». «Ми розробимо стандартизовану систему, яка допоможе встановлювати автентичність електронних послань, що відправляються», — зазначив Макдоуелл.

ІА "Вголос": НОВИНИ