Про це заявила 11 жовтня на сесії Львівської обласної ради депутат від ВО «Свобода» Мирослава Бабінська.  Однак депутатська більшість відмовилася підтримати таке звернення, передає прес-служба «Свободи».

Як йдеться в заяві фракції, минулого тижня ЗМІ поширили інформацію про зневажливі висловлювання із застосуванням нецензурної лексики голови Пустомитівської РДА Володимира Говенка на адресу жінки, яка звернулася зі скаргою. Цю інформацію підтверджено аудіозаписом телефонної розмови.

«Запис цілком випадково засвідчив справжній рівень високопосадовця, призначеного на посаду Указом Президента. Брудна лайка, якої він навіть не намагається уникати в службовому кабінеті, - це реальний лексикон голови райдержадміністрації.

На нашу думку, цей випадок – більш ніж достатня підстава для покарання голови райдержадміністрації аж до його звільнення.

Його висловлювання – це порушення присяги державного службовця, в якій, нагадаємо, йдеться: «Повністю усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити народові України, суворо дотримувати Конституції та законів України, сприяти втіленню їх у життя, зміцнювати їх авторитет, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, з гідністю нести високе звання державного службовця, сумлінно виконувати свої обов'язки».

Вимагаємо від Президента України та голови Львівської облдержадміністрації проаналізувати, чи риторика голови Пустомитівської РДА Володимира Говенка відповідає «гідному званню державного службовця», та ухвалити справедливе рішення стосовно його подальшого перебування на посаді», - йдеться в документі.

ІА "Вголос": НОВИНИ