Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Кримінальне провадження було відкрито стосовно двох організаторів та активних учасників посягань на територіальну цілісність країни, які 29 березня 2017 року незаконно перекривали трасу «Львів-Рава-Руська» у с. Гряда на Жовківщині.

По інформації прокуратури, правопорушники під виглядом представників національної меншини закликали до розпалювання міжнаціональної ворожнечі між українцями та поляками. Також від імені мешканців Львівщини намагались створити атмосферу невдоволення перебуванням адміністративно-територіальних одиниць області у складі України та спонукали представників Республіки Польща змінити межі країни та приєднати Львівщину до її складу.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч.2. ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України» та ст. 293 КК України «Групове порушення громадського порядку».

За вчинене учасникам акції загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Обвинувальний акт стосовно вказаних осіб скеровано для розгляду до Жовківського районного суду.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ