Про це повідомляє єгипетське видання «Аль-Масрі аль-Яум«, посилаючись на джерела в слідчій комісії, що займаються розслідуванням катастрофи лайнера, пише «Європейська правда».

«Причиною падіння літака став вибух в одному з двигунів. Що спровокувало його, встановить спеціальна технічна лабораторія, а також результати огляду спеціалістами місця аварії, тіл загиблих і речовин, які могли залишитися на тілах і фрагментів літака», - сказав співрозмовник.

За його словами, слідство поки не вказує, чи сталася катастрофа внаслідок терористичного акту.

«Проби, взяті з останків пасажирів і уламків літака, визначать, чи є на них вибухові речовини, або чи призвела до вибуху механічна несправність», - зазначило джерело.

Нагадаємо, уламки російського лайнера «Airbus А321» компанії «Когалимавіа», який зник зранку 31 жовтня з радарів, знайшли біля аеропорту міста Ель-Аріш на Синайському півострові.

На борту було 217 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Експерти американської розвідувально-аналітичної компанії «Stratfor»заявили, що найімовірнішою причиною авіакатастрофи над Єгиптом став вибуховий пристрій на борту «Airbus A321». 

Як повідомляли, серед пасажирів російського літака, що розбився на Синайському півострові в Єгипті, були четверо українців – українські дипломати отримали офіційне підтвердження цього від російського міністерства з надзвичайних ситуацій.

Про вибух на борту літака сьогодні також повідомила американська телекомпанія «CNN» з посиланням на дані американської розвідки. 

ІА "Вголос": НОВИНИ